מקרנים

אם אתם מעוניינים לצפות בטלוויזיה שלא דרך מסך דק, ניתן ורצוי להצטייד במקרנים. בשונה מהעבר, הם מתאימים גם לשימוש ביתי ולא רק במסגרת אולמות ההרצאות. כשאתם צופים כיום במקרנים – האיכות היא ממש של קולנוע ביתי. אם גם אתם שואפים לצפות בסרטים שלכם עם תמונת וידאו רבת עוצמה, בואו להצטייד במקרנים איכותיים. להלן מספר נתונים שכדאי מאד לקרוא לפני שמתחייבים.

סוג הקרנה: DLP

די אל פי, או בעברית “מניעת אבדן נתונים” היא טכנולוגיית הקרנה שמונעת אבדן נתונים. דרישה זו אקוטית במיוחד כיום בעידן אבטחת המידע ובמיוחד כאשר תקנות ה- GDPR לאבטחת מידע באיחוד האירופי תופסות תאוצה בכל העולם כולל בישראל.

רזולוציה

בדרך כלל מקרן יכיל רזולוציה של 1920×1080 שנקראת גם 1080p. רצוי שלמקרן שלכם תהיה תאימות וידאו מלאה גם למדיות שצולמו ברזולוציות נמוכות מכך במידה ותבקשו להקרין סרטון שצולם באמצעותן על הקיר של המקרן.

בהירות

נקבעת על ידי מדד בשם ANSI. בדרך כלל יש מקרנים ובהם בהירות של ANSI LUMENS 1000 או ANSI 3000. המשמעות היא טווח הבהירות של המקרן, כלומר עד כמה ניתן למתוח את הבהירות שלו משני הכיוונים, מהכיוון נמוך (הכהה) ומהכיוון הגבוה (בהיר).

ניגודיות

קונטרסט. מהם יחסי הניגודיות המקסימליים בין הצבעים. ברוב המקרנים אתם תמצאו שהיחס הוא 30,000:1 או 500,000:1. ככל שהמספר השמאלי גבוה יותר יש יותר ניגודיות, כלומר ניתן לכוון את הקונטרסט ביתר גמישות בין הצבעים לפני שהוא נהפך לשחור מוחלט או לבן בוהק.

רעש עבודה

הרעש שהמקרן מייצר תוך כי הקרנה. טווח של 23-27 דציבל תקין. היתר גבוהים מהממוצע, אך ברוב המקרים זה יהיה טווח הרעש במקרנים החדשים.

חיבורים

מקרנים עשויים להכיל חיבורים שונים כגון HDMI, DVI-D, RCA/3.5mm, VGA, ועוד. חשוב להתאים לביתכם מקרן ובו כמה שיותר חיבורים על מנת שתוכלו לחבר אליו כמה שיותר מכשירים כגון טלפונים, מסכים, נגני מוזיקה אם אתם רוצים שהמקרן ישמש גם כמגבר, וכד’. מקרנים מרובי חיבורים מבטיחים למשתמש חוויית צפייה מקורית וגם מרתקת אשר תיקח אותו הכי רחוק שיש בתחום הקולנוע הביתי. מקרנים מרובי חיבורים יוצרים עבורכם את הפוטנציאל האמתי לצפייה באיכות חסרת פשרות במקרניכם.